آفتاب آذربایجان

نسخه كامل: اون یاشیندا تبریزلی قیز، اوچ دیلده ناغیل و شئعیر یازیر
شما در حال مشاهده متن قالب بندي نشده هستيد.
برای مشاهده نسخه اصلی اینجا کلیک کنید
[/align]آدی ساناز اسمعیل زاده - اون یاشی وار ائلیه بیلیر اوچ دیلده (ترکی آذربایجانی - استانبولی و فارسی ) گوزل ناغیل و شئعییر لر یاراتسین. بو دا آذربایجان توکجه سینده اولان ناغیلاردان بیر اورنک .

اوچ یولداش

[align=right]

گون لرین بیر گونونده بیر باغدا، بیر قارقاییلا قاریشقا و ایت یاشایرمیش بونلار اوچ یولداشیمیش . قاریشقا اؤزونه و اوشاق لارینا یئمه لی تاپانمیرمیش . قارقا داکی چوخ دانیدی دوشوب لوت همیشه چایدا اوینارمیش .بیر گون قاریشقانین اوشاغلاری اوندان یئملی ایسترمیش لر ، چوخ آجیدیلار قاریشقا بیر چاره تاپانمیر ، اوشاقلارینا دئییر صبر ائله یین . بیر آز صبر ائله یین آمما اوشاغلار گئنه ده دوزمیردیلر و اوندان یئملی ایسته ییردیلر . قاریشقانین کی فیکرینه بیر شئی یئتیشمیردی، نه ائلیه بیلر؟ بیر لحظه فیکرینه گلدی کی گئده قارغانین ائویندن کی چوخ یئملی وار ، اولاردان بیر آز گوتوره و بیر ده کی شولوزونبه قالماسین قارقیا سونرا هر بیر یاندان جورره سین یئملی سین وئرر ، اؤز- اؤزونه دئدی بلی بو قشنگ فیکیر دیر . سونرا گئدر بو ایشی گورر .
قارقا کی ائوده دییردی گلیر گؤرور یئملی سینین یاریسی یوخدو و بو زاماندا قاریشقا اونون یئملی سین وئریر اوشاغلارینا ،یئیب دویورلار .آمما قارقا بوردا قارقا باشینا چالیب دئییر گوره سن یئملی لرین باشینا نه گلدی و یئنه باشینا چالا – چالا دئییر ، کیم گوتوره بیلر ؟
قارقا گئدیر ایتین قاپیسین دؤیور ایت قاپینی آچیر.
قاریشقا دئییر: ایت یولداش سن منیم یئملی می گوتوروب سن ؟
ایت دئییر : سن نه دن صحبت ائله ییرسن ، بیز یولداشیق من هئچ واخت بو ایشی گؤرمه رم
قارقا دئییر : بس کیم گؤتوره بیلر ؟ گوی ائویوه باخیم
ایت حیرصله نیب دئییر : یوخ – من سنی ائویمه قویمارام ، سن منه اینانمیرسان .
ایش یاواش-یاواش داوایا چکدی ، ایت مجبور اولدو قارقانی قویا ائوینه باخسین ، قارقا هئچ زاد تاپانمادی و اوتانا-اوتانا ایتین اوزونه باخیب ، اونا باغیشلا دئیب ، گئتدی ائولرینه .
گونلر کئچدی ، گونلرین بیر گونونده ، قارقا ائوینه گلدی گؤردو بیر آز یئملی گؤیوب لار بونون ائوینه ، تعجب ائله ییب دئییر منیم یولداشلاریم ایتینن قاریشقادیر . قارقا، قاریشقادیر دئدی ، اؤز-اوزونه دئدی هن قاریشقا اولا بیلر ، گئتدی قاریشقانین یانینا و اونا دئدی . قاریشقا دا نه منه اولموشدو قارقیا دئدی ، قارقا ناراحت اولوب دئدی : من بو یئملی لری ایسته میرم .قالسین سنه .
قاریشقا قارقادان تشکر ائله دی و اونلار اوچ یولداش گئنه خوشلوغونان زیندگانلیق ائله دیلر .
قارقانین گئنه یولو قاریشقانین و ایتین ائوینه دوشنده ...
ایه ایمکانی اولسا بو قیزین تلفن شوماره سین منه یوللا یادا کی بیزیم شوماره میزی اونلارا وئر کی تماس توتسونلار . جالیب دی .
او قیزلغندا لیاقتی وار باشمزی اوجالدب.
بیزیم آنا باجیلاریمیز هر زامان بیزیم باشیمیزی اوجالدیبلار. سیز هئچ بیر میللت تاپا بیلمزسیز کی اونون کولتورونده بو قدر قادینلارین رولو اولسون. بئله گؤرونور کئچمیشیمیز کیمی گلجییمیزده آنا باجیلاریمیزا منت دار اولاجاق! من بو خیرداجا قیزین الیندن اؤپوب آنا- آتاسینا یورولمایاسیز دئییرم. سیز آذربایجانین باشینی اوجالدیرسیز گؤروم هر زامان باشی اوجا یاشییاسیز!!!
آدرس مرجع