05-06-2008, 11:00 PM
[/align]آدی ساناز اسمعیل زاده - اون یاشی وار ائلیه بیلیر اوچ دیلده (ترکی آذربایجانی - استانبولی و فارسی ) گوزل ناغیل و شئعییر لر یاراتسین. بو دا آذربایجان توکجه سینده اولان ناغیلاردان بیر اورنک .
گون لرین بیر گونونده بیر باغدا، بیر قارقاییلا قاریشقا و ایت یاشایرمیش بونلار اوچ یولداشیمیش . قاریشقا اؤزونه و اوشاق لارینا یئمه لی تاپانمیرمیش . قارقا داکی چوخ دانیدی دوشوب لوت همیشه چایدا اوینارمیش .بیر گون قاریشقانین اوشاغلاری اوندان یئملی ایسترمیش لر ، چوخ آجیدیلار قاریشقا بیر چاره تاپانمیر ، اوشاقلارینا دئییر صبر ائله یین . بیر آز صبر ائله یین آمما اوشاغلار گئنه ده دوزمیردیلر و اوندان یئملی ایسته ییردیلر . قاریشقانین کی فیکرینه بیر شئی یئتیشمیردی، نه ائلیه بیلر؟ بیر لحظه فیکرینه گلدی کی گئده قارغانین ائویندن کی چوخ یئملی وار ، اولاردان بیر آز گوتوره و بیر ده کی شولوزونبه قالماسین قارقیا سونرا هر بیر یاندان جورره سین یئملی سین وئرر ، اؤز- اؤزونه دئدی بلی بو قشنگ فیکیر دیر . سونرا گئدر بو ایشی گورر .
قارقا کی ائوده دییردی گلیر گؤرور یئملی سینین یاریسی یوخدو و بو زاماندا قاریشقا اونون یئملی سین وئریر اوشاغلارینا ،یئیب دویورلار .آمما قارقا بوردا قارقا باشینا چالیب دئییر گوره سن یئملی لرین باشینا نه گلدی و یئنه باشینا چالا – چالا دئییر ، کیم گوتوره بیلر ؟
قارقا گئدیر ایتین قاپیسین دؤیور ایت قاپینی آچیر.
قاریشقا دئییر: ایت یولداش سن منیم یئملی می گوتوروب سن ؟
ایت دئییر : سن نه دن صحبت ائله ییرسن ، بیز یولداشیق من هئچ واخت بو ایشی گؤرمه رم
قارقا دئییر : بس کیم گؤتوره بیلر ؟ گوی ائویوه باخیم
ایت حیرصله نیب دئییر : یوخ – من سنی ائویمه قویمارام ، سن منه اینانمیرسان .
ایش یاواش-یاواش داوایا چکدی ، ایت مجبور اولدو قارقانی قویا ائوینه باخسین ، قارقا هئچ زاد تاپانمادی و اوتانا-اوتانا ایتین اوزونه باخیب ، اونا باغیشلا دئیب ، گئتدی ائولرینه .
گونلر کئچدی ، گونلرین بیر گونونده ، قارقا ائوینه گلدی گؤردو بیر آز یئملی گؤیوب لار بونون ائوینه ، تعجب ائله ییب دئییر منیم یولداشلاریم ایتینن قاریشقادیر . قارقا، قاریشقادیر دئدی ، اؤز-اوزونه دئدی هن قاریشقا اولا بیلر ، گئتدی قاریشقانین یانینا و اونا دئدی . قاریشقا دا نه منه اولموشدو قارقیا دئدی ، قارقا ناراحت اولوب دئدی : من بو یئملی لری ایسته میرم .قالسین سنه .
قاریشقا قارقادان تشکر ائله دی و اونلار اوچ یولداش گئنه خوشلوغونان زیندگانلیق ائله دیلر .
قارقانین گئنه یولو قاریشقانین و ایتین ائوینه دوشنده ...
اوچ یولداش
[align=right]گون لرین بیر گونونده بیر باغدا، بیر قارقاییلا قاریشقا و ایت یاشایرمیش بونلار اوچ یولداشیمیش . قاریشقا اؤزونه و اوشاق لارینا یئمه لی تاپانمیرمیش . قارقا داکی چوخ دانیدی دوشوب لوت همیشه چایدا اوینارمیش .بیر گون قاریشقانین اوشاغلاری اوندان یئملی ایسترمیش لر ، چوخ آجیدیلار قاریشقا بیر چاره تاپانمیر ، اوشاقلارینا دئییر صبر ائله یین . بیر آز صبر ائله یین آمما اوشاغلار گئنه ده دوزمیردیلر و اوندان یئملی ایسته ییردیلر . قاریشقانین کی فیکرینه بیر شئی یئتیشمیردی، نه ائلیه بیلر؟ بیر لحظه فیکرینه گلدی کی گئده قارغانین ائویندن کی چوخ یئملی وار ، اولاردان بیر آز گوتوره و بیر ده کی شولوزونبه قالماسین قارقیا سونرا هر بیر یاندان جورره سین یئملی سین وئرر ، اؤز- اؤزونه دئدی بلی بو قشنگ فیکیر دیر . سونرا گئدر بو ایشی گورر .
قارقا کی ائوده دییردی گلیر گؤرور یئملی سینین یاریسی یوخدو و بو زاماندا قاریشقا اونون یئملی سین وئریر اوشاغلارینا ،یئیب دویورلار .آمما قارقا بوردا قارقا باشینا چالیب دئییر گوره سن یئملی لرین باشینا نه گلدی و یئنه باشینا چالا – چالا دئییر ، کیم گوتوره بیلر ؟
قارقا گئدیر ایتین قاپیسین دؤیور ایت قاپینی آچیر.
قاریشقا دئییر: ایت یولداش سن منیم یئملی می گوتوروب سن ؟
ایت دئییر : سن نه دن صحبت ائله ییرسن ، بیز یولداشیق من هئچ واخت بو ایشی گؤرمه رم
قارقا دئییر : بس کیم گؤتوره بیلر ؟ گوی ائویوه باخیم
ایت حیرصله نیب دئییر : یوخ – من سنی ائویمه قویمارام ، سن منه اینانمیرسان .
ایش یاواش-یاواش داوایا چکدی ، ایت مجبور اولدو قارقانی قویا ائوینه باخسین ، قارقا هئچ زاد تاپانمادی و اوتانا-اوتانا ایتین اوزونه باخیب ، اونا باغیشلا دئیب ، گئتدی ائولرینه .
گونلر کئچدی ، گونلرین بیر گونونده ، قارقا ائوینه گلدی گؤردو بیر آز یئملی گؤیوب لار بونون ائوینه ، تعجب ائله ییب دئییر منیم یولداشلاریم ایتینن قاریشقادیر . قارقا، قاریشقادیر دئدی ، اؤز-اوزونه دئدی هن قاریشقا اولا بیلر ، گئتدی قاریشقانین یانینا و اونا دئدی . قاریشقا دا نه منه اولموشدو قارقیا دئدی ، قارقا ناراحت اولوب دئدی : من بو یئملی لری ایسته میرم .قالسین سنه .
قاریشقا قارقادان تشکر ائله دی و اونلار اوچ یولداش گئنه خوشلوغونان زیندگانلیق ائله دیلر .
قارقانین گئنه یولو قاریشقانین و ایتین ائوینه دوشنده ...