آفتاب آذربایجان

نسخه كامل: نظرتون در مورد سریال شهریار چیه؟
شما در حال مشاهده متن قالب بندي نشده هستيد.
برای مشاهده نسخه اصلی اینجا کلیک کنید
اول از همه باید بگم من به شخصه واقعا"عاشق کارهای کمال تبریزی بودم،به خاطر اینکه فیلمهاش یه جورهائی بابقیه فیلمهای کارگردانهای ایران متفاوت بوده،فیلمهائی مثل:لیلی بامن است(سال74)،مهرمادری(76)،شیدا(77)، مارمولک(82)و..... من خودم بیشتر از10بارفیلم شیدا رو نگاه کردم و هر بار هم گریه کردم.
اما سریال شهریار :من قبل از شروع شدن فیلم آرزو میکردم که سریال به زبان ترکی پخش بشه اما نه تنها آرزوم برآورده نشد بلکه رفته رفته فهمیدم که انگار آقا کمال هم با ما سر ناسازگاری داره،به نظر من این سریال دارای اشکالات عمده ای است که من چند تا از اونها رو میشمرم امیدوارم شما هم کمکم کنید:
1)بهتر بود سریال به زبان ترکی پخش بشه(با زیرنویس فارسی)
2)انتخاب بازیگرها مناسبه ولی میتونستن از بازیگرهای ترک زبانی که معروف هستن استفاده کنند،مثلا"پرویزپرستوئی(ازترکهای همدان)، شیرین بینا(متولد43شهرمرند)،فرهاد اصلانی(از ترکهای بیجار)،یا همین خانم مقدس زاده خودمون،و.......
3)انتخاب مکان ومحیط فیلمبرداری ولباس بازیگران،مخصوصا"بازیگرهای زن به نظر من خیلی افتضاحه و تو ذوق میزنه و هیچگونه سنخیتی با فضای تبریز وآذربایجان نداره.
4)بی توجهی کامل به منظومه حیدربابایه سلام،همانطور که همه خوندن و میدونن شهریار در این منظومه خاطرات دوران کودکی خودشون رو به زیبائی بیان میکنن واز شخصیت های زیادی اسم میبرن که میشد به شرح حال این وقایع واشخاص پرداخته بشه که متاسفانه آقا کمال این همه سوژه رو ول کرده و گیر داده به شب ادراری شهریار!!!!
5)راستی آقا کمال خیلی هم تلاش کردن که نشون بدن آذربایجان تا میانه هست واز اون به بعد همه یهویی فارس میشن،اگه دقت میکردین شهریار وسط راه تهران که رسیدن میانه گفتن:دلم خیلی گرفته دیگه دارم بوی غربت رو حس میکنم پدرم میگفت آذربایجان تا میانست....

این همه اشکال ریزودرشت از آقای تبریزی که فارغ التحصیل رشته سینما وتلوزیون(ازدانشگاه هنر) هستن و از مجربترین و فعالترین کارگردانان این مملکت هستن بعیده.
خدا کنه من اشتباه فکر کنم ولی احساس میکنم این سریال یه جورهائی سفارشیه...

من امروز اینها یادم اومد اگه بازم به موردی برخوردم مینویسم شما هم حتما"منو راهنمائی کنین
بهترین حالتی که می تونست وجود داشته باشه ، این بود که اون قسمتهایی که شهریار تو آذربایجان هست و یا اون قسمتهایی که با شخصیت های تورک زبان حرف می زنه ، تورکی باشه و اون قسمتهایی که تو تهران هست فارسی . اینطوری لا اقل بر اساس واقعیت انجام می گرفت .
به نظر من هم به خیلی از جنبه های خاص زندگی شهریار در دوران کودکی اشاره نشده . برای نمونه می شه به خان ننه اشاره کرد .
حتی آقای تبریزی نخواسته که لا اقل صحنه های خشکناب و کوه حیدر بابا رو تو خود خشکناب کار بکنه . نه راهش زیاد دور بود و نه دسترسی بهش غیر ممکن .
لهجه های تورکی هم اصلا شبیه لهجه های خودمون تو تبریز یا اطراف تبریز نیست .
آقای فرهاد منم منظورم همون بود، ما که انتظار نداریم بریم تهران و ترکی حرف بزنیم، ما مردمی هستیم که همیشه احترام هم وطن هامون رو نیگه میداریم، اما من نمیدونم چرا این احترام خیلی وقتها یکطرفه است وهمیشه ما هستیم که باید احترام بگذاریم...؟
در ضمن به نظر من ماجراهای شهریار و خان ننه اش آنقدر جالب و سوژه دار هست که بشه فقط با همین سوژه ها یه سریال دیگه ساخت،اما متاسفانه آقای تبریزی حتی 1 ثانیه هم روی این موضوع مانور نداده.
وقتی گفتن تبریزی داره درباره شهریار سریال می سازه خیلی خوشحال شدم. گفتم یه آدم کار بلد داره این کارو می کنه. اما حیف از شهریار!
ای کاش می دادن حاتمی کیا درست میکرد یا به قول علی آ کیانوش عیاری(ترک نیست) بهتر از تبریزی می ساخت.
منيم ائله زحلم گئدير کي هئچ آغزيم آچيلمير بونا گوره دانيشام. کئچن هفته کاميل باخديم بو سريالا دوغوردان قوناخ اولماسيدي ائوده آغلييجاغيديم. بابام يا نمنه آخي؟ مسقره اليپ لر؟ شهريارين اوستونه شاعير گلمييب گلمييجاخ. او کمالي دا گورسم دييرم بيلسينه، قديم نن دئييب لر: کوه به کوه نمي رسه هادي به کمال مي رسه!
هئچ بیلیردیز کی حاتمی کیا ، تبریزین مارلان محله سینین اوشاقی دی ؟
يوخ من اوزوم مارالان اوشاغيم آمما گورمميشديم بيلسين چوخ جاليبيدي.
نظرات همه ی دوستان درست و بجا مخصوصا" در مورد زبان فیلم ولی باید یک چیز هم از یاد نرود در اینکه شهریار نابغه ی زمان خود بود و شعرهایش اوج هنر است درست !شاید به جرات توان گفت شعر زیبابا شهریار پایان یافته . ولی باید به این مورد هم توجه کرد که در زندگی شهریار آنچنان اتفاقات عجیب و نادر ی رخ نداده که سریال شود به جز مواردی در مورد خان ننه،حیدر بابایا سلام ، خواب عجیب شهر یار وترک تحصیل به دلیل عاشقی !پس به جا بود که به جای ساخته شدن سریالی خسته کننده و کسالت بار فیلم سینمایی نزدیک به حقیقت با صرف هزینه ای بیشتر لااقل برای لباسها و مکانهای فیلم برداری ساخته می شد تا مخاطب بیشتر و بهتری داشته باشد و لایق شخصیت والای این شاعر گردد.ضمن اینکه در این فیلم هیچ توجهی به موسیقی متن و تیراژ آخر آن نشده، لااقل باصدای یک خواننده ی آذری زبان برای تیراژ پایانی ترانه ای با اشعار شهریار انتخاب می کردند همانگونه که برای سریال مسخره ی مانندچهار خونه چند ترانه ی لایق سریال ساختند!!!!!!!
شهریار عارف و شاعر زمان را نه در قالب سخن و نه در قالب فیلم هایی مثل فیلم شهریار ساخته بی کمال هایی مثل کمال تبریز قابل وصف نیست.
من اصلا" نمی فهمم چرا برای سریال مزخرف و چاخانی (چهل سرباز) این همه سرمایه صرف میکنن (به هدر میدن) اما وقتی حرف آذربایجان و مشاهیرش پیش میاد همه ساکت میشن و هر از گاهی بدون مطالعه و صرف هزینه در خور توجه یه شاهکاری میدن بیرون که عالم وآدم شاخ درمیارن،
بچه ها به نظرتون الآن روح شهریار راحته؟ یعنی از دست آقا کمال دلخور نیست....؟
صفحات: 1 2 3 4
آدرس مرجع